Composieten

Allplast maakt gebruik van de nieuwste materialen voor de ontwikkeling van producten voor de klant en voor eigen producten. Daarnaast zijn wij ervaren in het ontwerpen en produceren van conventionele composietmaterialen, zoals koolstof- en glasvezelmaterialen.

Door een intesieve samenwerking met onze leveranciers kunnen wij kiezen uit een uitgebreide selectie materialen, waardoor wij bijna altijd tot een geschikte oplossing in composiet kunnen komen. Daarnaast zijn er talloze opties, zoals het integreren van elektromagnetische afscherming, metalen inserts, e.d. voor het toepassen in uw eindproduct.

Soorten composiet

Allplast is uw partner voor hoogwaardige composietoplossingen. Met expertise in verschillende composietmaterialen leveren wij maatwerkoplossingen die voldoen aan de behoeften van diverse industrieën en toepassingen.
 • Composieten van carbon

  Carbon, ook wel koolstofvezel genaamd, heeft drie belangrijke eigenschappen:

  • lichtgewicht
  • stijf
  • sterk materiaal

  Het materiaal staat bekend door high-tech toepassingen in de luchtvaart en (auto)sport. Koolstofvezel wordt steeds meer toegepast dankzij de indrukwekkende mechanische eigenschappen van dit materiaal. Allplast heeft veel ervaring met het verwerken van koolstofvezel prepregs. Hierbij is het harsgehalte en de harssoort geoptimaliseerd voor de specifieke toepassing. In onze autoclaaf wordt het composiet onder hoge druk en temperatuur verwerkt tot eindproduct

 • Thermoplastische composieten

  Composietmaterialen gebaseerd op makkelijk verwerkbare/herbruikbare thermoplastische kunststof. Deze materialen zijn erg interessant vanwege de unieke ballistische eigenschappen (kogelwering) van dit materiaal. Deze materialen worden in onze autoclaaf verwerkt tot lichtgewicht ballistische beschermingsproducten, zoals schilden, lichaamsbeschermers, kogelwerende vesten en kogelwerende inserts.

 • Aramide

  Zeer sterke en stijf materiaal, dat bovendien erg bestand is tegen hoge temperaturen. Aramide wordt onder andere toegepast in kogelwerende toepassingen, vanwege de unieke vezeleigenschappen. Bij Allplast verwerken we dit materiaal ook in prepregvorm voor specifieke toepassingen. Daarnaast combineren we dit materiaal onder andere met koolstofvezel en glasvezel composiet om de mechanische eigenschappen van het eindmateriaal aan te passen.

 • Glasvezel

  Glasvezel is een bekend composietmateriaal. Dit materiaal is geschikt voor veel toepassingen en uitermate betaalbaar. Ook glasvezel wordt bij ons veel in prepregvorm verwerkt. Onze materiaalleveranciers kunnen diverse producten leveren, zodat we voor vrijwel ieder ontwerpprobleem een oplossing kunnen bieden.

Liever direct contact?

T. +31 166 603 884

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem direct contact op of gebruik het formulier om contact op te nemen. We kijken ernaar uit van jou te horen.