Politieschilden schieten tekort

Politieschilden schieten tekort

Politieschilden zijn op dit moment volop in het nieuws. De huidige politieschilden beschermen niet afdoende tegen terreurdreigingen. Leden van de Antiterreureenheid maken zich zorgen om hun veiligheid en willen een sterker model.

Kogelwerende schilden doorzeefd

Franse collega’s van de speciale eenheden merkten destijds dat hun ’kogelwerende’ schilden doorzeefd werden bij de bestorming van het door terroristen overgenomen theater Bataclan. De Nederlandse terreurbestrijders zijn bang dat hun materiaal ook niet zal voldoen als er zware munitie wordt gebruikt. In de Haagse politiek heeft de SP bij minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) om duidelijkheid gevraagd.

Nederlandse Politiebond

Albert Springer, bestuurder van de Nederlandse Politiebond (NPB), bevestigt de vrees van zijn collega’s. Volgens Springer houden de schilden lang niet alle kogels tegen en moeten er betere schilden komen. SP-Kamerlid Kooiman is bezorgd over het materiaal van de antiterreureenheden. “Ze doen gevaarlijk werk, ze moeten echt kunnen vertrouwen op hun materiaal.”

Oplossing tegen zware munitie

Zoals wordt aangegeven door Antiterreureenheden, de Nederlandse Politiebond en SP-Kamerlid Kooiman voldoen de huidige schilden niet aan de eisen. Zeker niet tegen de zware munitie die tegenwoordig gebruikt wordt. De schilden van Allplast voldoen aan de door TNO gestelde eisen en bieden de ideale oplossing tegen hogere dreigingsniveaus.


Bescherming tegen zware munitie

Roald Bol, directeur van Allplast, vertelt: “Indien de huidige schilden niet afdoende beschermen is dat natuurlijk geen goede zaak. Dat kan niet, want veiligheid staat immers voorop. Het probleem is dat de schilden bescherming moeten bieden tegen steeds zwaardere munitie en dat betekent dat onze politie erop moet kunnen vertrouwen dat ze met gedegen materiaal op pad kan gaan." In onderstaand interview met de Telegraaf TV, vertelt Bol over de verschillende veiligheidsniveaus van de ballistische schilden.

Bekijk het interview:

bron: Telegraaf