Allplast lanceert nieuw ballistisch schild

De medewerkers van Allplast hebben de afgelopen 18 maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling en commercialisatie van een nieuw kogelwerend tactisch schild, bestemd voor politie- en interventieteams.

Snel inzetbaar bij arrestaties in teamverband

Het NIJ niveau 3A schild is licht van gewicht en kan snel worden ingezet bij arrestaties in teamverband. Het tactische schild kan worden uitgevoerd met een kogelvrijvenster dat is opgebouwd uit meerdere lagen kunststof, waardoor er geen versplintering optreedt bij kogelinslagen.

Hoogwaardige thermoplastische materialen

De hoofdconstructie is verwaardigd uit hoogwaardig thermoplastische materialen zoals lichtgewicht UHMWPE amor (high-performance cross-ply PE). Het schild heeft een gewicht van 8 kg met een maximale afmeting van 1.150x650 mm waardoor het gehele lichaam goed wordt beschermd.

Goed bruikbaar in zowel statische als gevechtssituaties

Door de gebruikte basismaterialen, die ca. 25% lichter zijn dan conventionele materialen die axiaal worden verwerkt, is het ballistische schild goed bruikbaar in zowel statische als gevechtssituaties met een hoog dreigingsniveau. Door de stijfheid en uitstekende torsie van het schild, zal er nauwelijks vervorming optreden bij een eventuele inslag.

Positief bericht vanuit Belgische Politie

Vanuit de Belgische politie is er positief bericht over de aankoop van het tactische schild voor 2015; hiervoor zal de aanbestedingsprocedure worden opgestart. Tot die tijd worden de laatste tests uitgevoerd door Belgische bijstandsteams. Deze tests zijn gericht op eventuele specifieke aanpassingen voor de praktische bruikbaarheid. Bijvoorbeeld bij smalle traphuizen/portieken van woningen waarin de opslag van drugs en verdovende middelen wordt verwacht.