Albatros Thermal Imager

Naast de productie van kogelvrije laminaten en ballistische schilden verwerkt Allpast sinds geruime tijd o.a. glasvezel en carbonfiber materialen door middel van hand lay-up techniek en autoclaafverwerking tot mooie eindproducten.

Koolstof wordt voor meerdere klanten van Allplast gebruikt door de uitstekende mechanische eigenschappen, waardoor de maattoleranties uiterst nauwkeurig zijn. In onze autoclaaf worden de composieten onder hoge druk en vacuüm verwerkt.Infrarood camera detectiesysteem

Zo hebben vele NATO lidstaten gekozen voor de Albatros Thermal Imager. Dit is een infrarood camera-detectiesysteem voor op marine schepen (o.a. fregatten en vliegdekschepen). Allplast maakt hiervoor de carbon behuizing met EMI Shielding. De Albatros Thermal Imager is een optisch radarsysteem met een dag en nacht tracking camera-observatiesysteem voor middellange en lange afstanden. Hierdoor kunnen o.a. ‘inkomende projectielen’ nauwkeurig worden gedetecteerd en onderschept met afweermunitie vanaf de wal of het betreffende marineschip zelf. Het camera systeem wordt ook gebruikt om zeepiraten/smokkelaars en illegale immigratie tegen te gaan.

Inbouw camera's, elektronica en infrarood lenzen

In de carbon behuizing van Allplast, die na de autoclavering en afwerking met opzetstukken van edelmetaal wordt opgeleverd, worden de camera’s, elektronica (sensor, smart video systemen) en infrarood lenzen door de klant zelf ingebouwd. De carbonfiber behuizing is licht van gewicht, ongevoelig voor temperatuurwisselingen en beschermt alle ‘interne elektronica/apparatuur’ voor corrosie en roest; de behuizing wordt hiervoor de Allpast gas/luchtdicht opgeleverd.

Ervaring en vakwerk

Medewerkers van Allplast werken al vele jaren aan de Albatros. Het is steeds weer een geweldige uitdaging om deze behuizingen te maken. Er komt veel ervaring en vakwerk bij kijken. Het is een prachtig proces van het lamineren, autoclaveren en afwerken aan toe. Iedere proceshandeling moet nauwkeurig worden genoteerd en gedocumenteerd.